Samenwerkingsovereenkomst

€ 99,-

Direct beschikbaar in PDF en Word

Verzekerd van actuele wetgeving

Opgesteld door topjuristen

Document opstellen

100% tevredenheidsgarantie. Niet goed? Geld terug!

Je gaat samenwerken met partners. Je gaat bijvoorbeeld gezamenlijk een project doen. Je wilt je belangen goed kunnen borgen. In een samenwerkingsovereenkomst leg je afspraken vast rondom bijvoorbeeld een project. Wat zijn de doelen, de plichten en rechten van iedere partner. Je omschrijft wat er gebeurt in diverse situaties. Deze kunnen zowel positief als negatief zijn.

Wat staat er in een samenwerkingsovereenkomst?

Je legt hierin uiteenlopende afspraken vast:

  • Waarom kies je voor een samenwerking?

  • Wat is jullie doelstelling?

  • Wie doet wat binnen het partnership?

  • Welke investeringen worden gedaan?

  • Wat zijn ieders rechten bijvoorbeeld over inkomsten of patenten?

  • Hoe regelen jullie (langdurige) ziekte binnen de samenwerkingsovereenkomst?

  • Wat gebeurt er als één van de partners tijdelijk geen bijdrage wil of kan leveren?

  • Welke regels hanteren jullie als een partner wil uitstappen?

  • Wat is de gang van zaken bij onenigheid als je er samen niet uit komt?

  • Op welke manier kan de samenwerking beëindigd worden?

Wanneer heb ik een samenwerkingsovereenkomst nodig?

Je gaat gezamenlijk een klus of project doen. Uiteraard ben je het eens geworden over de afspraken en in jouw beleving zijn die voor iedereen duidelijk. Maar tijdens het project ontstaat er discussie over bijvoorbeeld de tijd die ieder er in steekt of over geld. Dit kan tot vervelende situaties leiden voor alle betrokkenen. Echte partners gebruiken een samenwerkingsovereenkomst. Een formele overeenkomst kan ogen alsof er onderling geen vertrouwen is.

In goed vertrouwen gaat het vaak ook gewoon zoals gepland. Maar het samen opstellen van een samenwerkingsovereenkomst laat je nadenken over doelen, rollen, kansen, risico’s en consequenties. Een goede partner beseft dat er altijd risico's zijn en dat je die moet overzien. Een partnership-contract helpt je hierbij. Een duidelijke overeenkomst kan je makkelijker handhaven. Je kan makkelijker via de juridische weg je gelijk halen als je een goede samenwerkingsovereenkomst hebt.

Waarom niet een gratis voorbeeld van internet gebruiken?

De kans is groot dat je bepaalde zaken gaat missen in een gratis variant. Niet altijd zijn er goede paragrafen over ontbinding bijvoorbeeld. Onze contracten zijn gemaakt door specialisten en worden ondehouden.

Hoe stel ik zelf een samenwerkingsovereenkomst op?

Met Legal Fit van Nationale-Nederlanden, stel je heel eenvoudig zelf een samenwerkingsovereenkomst op. Druk op de oranje knop 'Document opstellen' en vul stap voor stap de vragenlijst in. Zo maak je het document helemaal op maat. Gemiddeld doen onze klanten hier tien minuten over. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld. Na betaling ontvang je het document als PDF- en Wordbestand. Je kunt het document dus altijd nog later aanpassen.

Ben je uiteindelijk niet tevreden? Geen zorgen, wij hanteren een 100%-tevredenheidsgarantie.

Help / Contact Form Image

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen over welk juridische document van toepassing is op jouw situatie? Of over wijzigingen van een document of de wetsgeving? Of heb je vragen over juridische risico's en de beste aanpak voor vervolgstappen? We helpen je graag!

Geheel gratis en vrijblijvend

Vragen over documenten of juridische risico's

Voor iedereen: klant of geen klant

088-3279826

Regelmatig documenten nodig?

Bekijk eens ons jaarabonnement. Toegang tot je eigen portaal, altijd inzage in je opgestelde documenten, onbeperkt contracten genereren en gemakkelijk ondertekende documenten uploaden. Voor slechts € 299 per jaar.

Altijd inzage in je documenten

Genereer onbeperkt documenten

Ondertekende documenten uploaden

Anderen bekeken ook:

Blog

Het belang van een samenwerkingsovereenkomst

Waarom is het zo belangrijk om de afspraken tussen zakelijke partners goed vast te leggen? Wij leggen het uit.

Geheimhoudings-verklaring/NDA

Privacy

Er zijn zakelijk veel vertrouwelijke activiteiten. Het is goed om hier afspraken over te maken. Dit doe je eenvoudig met een NDA.

Overeenkomst van opdracht

Personeel

Ben je zzp-er of werk je met zzp-ers? Leg dan afspraken over het uitvoeren van werkzaamheden goed vast en voldoe aan de wet DBA.