VOF-contract voor Vennootschap onder firma

€ 99,-

Direct beschikbaar in PDF en Word

Verzekerd van actuele wetgeving

Opgesteld door topjuristen

Document opstellen

Bekijk een voorbeeld

100% tevredenheidsgarantie. Niet goed? Geld terug!

Met een VOF-contract kun je de onderlinge afspraken tussen jou en de andere vennoten vastleggen. Door het opstellen en ondertekenen van het document ontstaat automatisch de vennootschap onder firma. Dus zodra vennoten het contract ondertekenen, is de VOF een feit. Een notaris is dus niet nodig. Je kunt het document helemaal zelf opstellen. Andere termen die gebruikt worden voor dit contract zijn: VOF-akte, VOF overeenkomst of oprichtingsakte VOF.

Wat staat er in een VOF-contract?

Met een VOF-contract leg je afspraken vast en voorkom je onenigheid. Dit contract vormt de basis voor de samenwerking tussen vennoten. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van afspraken die je op papier moet zetten:

  • Wat is de inbreng in de VOF van iedere vennoot?

  • Op welke manier worden besluiten genomen?

  • Hoe is de winstverdeling?

  • Hoeveel tijd besteed ieder vennoot aan de VOF?

  • Mogen vennoten ook buiten de VOF werken?

  • Tot welk bedrag mag iedere vennoot zonder overleg geld uitgeven ‘voor de zaak’?

  • Kunnen nieuwe vennoten toetreden?

  • Boetes bij overtredingen van de afspraken.

  • Bepalingen over opzegging of beëindiging

Waarom heb je een VOF-contract nodig?

Een VOF heeft als voordeel dat je haar makkelijk opricht. Het is echter geen rechtspersoon, zoals een BV. Dit betekent dat alle individuele vennoten privé aansprakelijk zijn voor de financiële verplichtingen van de VOF. Reden genoeg om de bevoegdheden van alle vennoten goed vast te leggen in een VOF-overeenkomst.

Waarom niet een gratis voorbeeld van internet gebruiken?

Veel onderdelen lijken standaard maar met Legal Fit weet je zeker dat je alle belangrijke onderwerpen opneemt. De kans is groot dat je bepaalde zaken gaat missen in een gratis variant, bijvoorbeeld goede paragrafen over ontbinding. Onze contracten zijn gemaakt door specialisten en worden ondehouden. Daarbij hebben wij een 100%-tevredenheidsgarantie.

Hoe stel ik zelf een VOF-overeenkomst op?

Met Legal Fit van Nationale-Nederlanden, stel je heel eenvoudig zelf een VOF-overeenkomst op. Druk op de oranje knop 'Document opstellen' en vul stap voor stap de vragenlijst in. Zo maak je de overeenkomst helemaal op maat. Gemiddeld doen onze klanten hier tien minuten over. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld. Na betaling ontvang je het document als PDF- en Wordbestand. Je kunt het document dus altijd nog later aanpassen.

Ben je uiteindelijk niet tevreden? Geen zorgen, wij hanteren een 100%-tevredenheidsgarantie.

Help / Contact Form Image

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen over welk juridische document van toepassing is op jouw situatie? Of over wijzigingen van een document of de wetsgeving? Of heb je vragen over juridische risico's en de beste aanpak voor vervolgstappen? We helpen je graag!

Geheel gratis en vrijblijvend

Vragen over documenten of juridische risico's

Voor iedereen: klant of geen klant

088-3279826

Regelmatig documenten nodig?

Bekijk eens ons jaarabonnement. Toegang tot je eigen portaal, altijd inzage in je opgestelde documenten, onbeperkt contracten genereren en gemakkelijk ondertekende documenten uploaden. Voor slechts € 299 per jaar.

Altijd inzage in je documenten

Genereer onbeperkt documenten

Ondertekende documenten uploaden

Anderen bekeken ook:

Blog

Wat is een vof-contract en waarom is dit belangrijk?

Om geschillen binnen de onderneming te voorkomen, leggen de vennoten onderlinge afspraken vast.

Management-overeenkomst

Eigen onderneming

Geschikt voor een directeur/enig aandeelhouder waarbij de directeur als werknemer ter beschikking wordt gesteld door de holding aan de werkmaatschappij.

Geldlenings-overeenkomst

Eigen onderneming

Ga je een lening verstrekken? Maak dan duidelijke afspraken over bijvoorbeeld terugbetaling en rente. En leg deze vast in een geldleningsovereenkomst.