Homedocumentseigen-onderneming

VOF-contract voor Vennootschap onder firma

VOF-contract voor Vennootschap onder firma

Met een VOF-contract kun je de onderlinge afspraken tussen jou en de andere vennoten vastleggen. Dit document kun je eenvoudig zelf maken met onze documenten selfservice. In slechts enkele minuten maak je een juridisch waterdicht contract.

Wat is een VOF-overeenkomst?

Met een VOF-contract creëer je jouw VOF. Een notaris is niet nodig voor een VOF-overeenkomst. Je kunt het helemaal zelf doen. Wel moet deze natuurlijk juridisch correct zijn. Met onze documenten selfservice zit jouw VOF-contract goed in elkaar. Door het opstellen en ondertekenen van het document ontstaat automatisch de vereniging onder firma. Dus zodra vennoten het contract ondertekenen, is de VOF een feit. Andere termen die gebruikt worden voor dit contract zijn: VOF-akte, VOF overeenkomst of oprichtingsakte VOF. Dit is allemaal hetzelfde document en maak je met onze generator zelf!

Wat staat er in een VOF-contract?

Met een VOF-contract leg je afspraken vast en voorkom je onenigheid. Dit contract vormt de basis voor de samenwerking tussen vennoten. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van afspraken die je op papier moet zetten:

  • Wat is de inbreng in de VOF van iedere vennoot?

  • Op welke manier worden besluiten genomen?

  • Hoe is de winstverdeling?

  • Hoeveel tijd besteed ieder vennoot aan de VOF?

  • Mogen vennoten ook buiten de VOF werken?

  • Tot welk bedrag mag iedere vennoot zonder overleg geld uitgeven ‘voor de zaak’?

  • Kunnen nieuwe vennoten toetreden?

  • Boetes bij overtredingen van de afspraken.

  • Bepalingen over opzegging of beëindiging

Waarom heb je een VOF-contract nodig?

Een VOF heeft als voordeel dat je haar makkelijk opricht. Het is echter geen rechtspersoon, zoals een BV. Dit betekent dat alle individuele vennoten privé aansprakelijk zijn voor de financiële verplichtingen van de VOF. Reden genoeg om de bevoegdheden van alle vennoten goed vast te leggen in een VOF-overeenkomst.

Waarom niet een gratis voorbeeld van internet gebruiken?

Veel onderdelen lijken standaard maar met Legal Fit weet je zeker dat je alle belangrijke onderwerpen opneemt. De kans is groot dat je bepaalde zaken gaat missen in een gratis variant, bijvoorbeeld goede paragrafen over ontbinding. Onze contracten zijn gemaakt door specialisten en worden ondehouden. Daarbij hebben wij een 100%-tevredenheidsgarantie.

Hoe werkt het?

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig een VOF-overeenkomst op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld.

Delen via:

Anderen bekeken ook:

Blog

Wat is een vof-contract en waarom is dit belangrijk?

Om geschillen binnen de onderneming te voorkomen, leggen de vennoten onderlinge afspraken vast.

Management-overeenkomst

Eigen onderneming

Geschikt voor een directeur/enig aandeelhouder waarbij de directeur als werknemer ter beschikking wordt gesteld door de holding aan de werkmaatschappij.

Geldlenings-overeenkomst

Eigen onderneming

Ga je een lening verstrekken? Maak dan duidelijke afspraken over bijvoorbeeld terugbetaling en rente. En leg deze vast in een geldleningsovereenkomst.