Homedocumentspersoneel

Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd

Arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd

Je gaat iemand aannemen. Leg afspraken goed vast in een arbeidscontract. Een goede arbeidsovereenkomst is de basis voor een prettige samenwerking!

Let op: dit is een vast arbeidscontract. We hebben ook een tijdelijk contract! Of klik hier voor nog meer arbeidsovereenkomsten, zoals vaste contracten en ook stagecontracten.

Wat is een arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd?

Onbepaalde tijd betekent dat er geen einddatum is aan de arbeidsrelatie. Ja, als het pensioen er aankomt maar anders niet. Jij als werkgever kan dus deze overeenkomst niet zomaar beëindigen. Lees meer hierover bij de KVK.

Wat staat er in een arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd?

In een arbeidscontract regel je onder andere de volgende zaken:

  • Arbeidstijden

  • Vakantiedagen

  • Salaris

  • Pensioen

  • Collectieve verzekering

  • Duur van de overeenkomst

  • Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Er is nog veel meer dat je kan vastleggen. Mogelijk krijgt je medewerker een leaseauto? Dingen die je ook kan regelen in ons arbeidscontract zijn bijvoorbeeld een concurrentiebeding of intellectueel eigendom. Verder kan je ook praktische zaken regelen zoals de mogelijkheid tot thuiswerken.

Waarom heb ik een arbeidscontract onbepaalde tijd nodig?

Je gaat iemand in vaste dienst nemen. Dit kan een nieuwe medewerker zijn of iemand die eerder 1 of meerdere tijdelijke contracten heeft gehad. Een vast contract is een behoorlijke committent voor zowel jezelf als de medewerker. Een professioneel arbeidscontract is hierbij erg belangrijk. Dit is de basis voor een goede en vertrouwelijke samenwerking. Door gebruik te maken van onze arbeidsovereenkomst zorg je ervoor dat de afspraken juridisch gedekt zijn.

Waarom geen gratis arbeidscontract van internet gebruiken?

Je kunt niet zomaar alles vastleggen in een arbeidsovereenkomst. Je zult ervoor moeten zorgen dat je voldoet aan de arbeidswet. Het grootste deel van de inhoud is dan ook wettelijk geregeld. Een vast arbeidscontract kan je niet eenvoudig ontbinden. Dit kan je alleen doen via het UWV of de rechter. Met ons arbeidscontract weet je zeker dat je voldoet aan de belangrijkste spelregels. Denk hierbij aan regels rondom proeftijden. Wettelijk gezien mag dit maximaal 2 maanden zijn. Dit soort spelregels zijn ingebouwd in onze documenten. Zo voorkom je lastige situaties. Daarbij hebben wij een 100%-tevredenheidsgarantie.

Hoe werkt het?

Met de Legal Fit documenten selfservice stel je heel eenvoudig een arbeidsovereenkomst op. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en downloaden. Het kost je slechts enkele minuten. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld.

Delen via:

Anderen bekeken ook:

Blog

Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden?

We onderscheiden primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar wat is eigenlijk het verschil?

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Personeel

Het is heel gebruikelijk om iemand tijdelijk in dienst te nemen. Zorg ervoor dat de werkafspraken juridisch gedekt zijn en voldoe aan de arbeidswet.

Oproepovereenkomst nul-urencontract (onbepaalde tijd)

Personeel

Maak je gebruik van oproepkrachten? Voor bijbaantjes of seizoensarbeid in bijvoorbeeld de horeca of land- en tuinbouw? Stel gemakkelijk zelf een oproepovereenkomst op!