Overeenkomst van opdracht/ modelovereenkomst

€ 99,-

Direct beschikbaar in PDF en Word

Verzekerd van actuele wetgeving

Opgesteld door topjuristen

Document opstellen

Bekijk een voorbeeld

100% tevredenheidsgarantie. Niet goed? Geld terug!

Ben je zzp'er ofwel freelancer? En verhuur je je voor bepaalde werkzaamheden aan een opdrachtgever? Leg dan de afspraken goed vast. Ook als opdrachtgever richting de opdrachtnemer kun je dit document gebruiken.

Let op: het is van belang dat ondertekening van deze overeenkomst plaatsvindt vóór de 1e uitbetaling.

Wat is een overeenkomst van opdracht?

Deze overeenkomst legt afspraken vast over het uitvoeren van werkzaamheden. De overeenkomst van opdracht is vaak bekend als modelovereenkomst. Met een overeenkomst van opdracht voldoe je aan de Wet DBA (Deregeulering Beoordeling Arbeidsrelaties). Je voorkomt hiermee dat het werk zal gezien worden als 'schijnzelfstandigheid'. Hieraan kleven nadelige gevolgen voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Je verklaart met deze overeenkomst dat er geen sprake is van werkgeversgezag. Lees meer over de Wet DBA op de site van de Belastingdienst.

Wat staat er in een overeenkomst van opdracht?

Deze modelovereenkomst regelt onder andere de volgende zaken:

  • Nakoming en vervanging

  • Duur

  • Vergoeding, facturering en betaling

  • Vrijwaring

  • Opzegging

  • Aansprakelijkheid

  • Verzekeringen

  • Geheimhouding

Waarom heb ik een overeenkomst van opdracht nodig?

Je kunt deze overeenkomst gebruiken om de gevolgen van de wet DBA te regelen. Met deze wet is in 2016 de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) afgeschaft. In deze overeenkomst regel je dat er geen sprake is van werkgeversgezag. Dit betekent dus dat de opdrachtgever niet de baas is over de zzp'er of freelancer. De zelfstandige is vrij om het werk uit te voeren zoals hij of zij dat zelf het beste denkt te kunnen doen. De afspraken gaan immers over het eindresultaat en de kwaliteit hiervan.

Waarom geen gratis voorbeeld van internet gebruiken?

Modelovereenkomsten dienen naheffingen wegens fictief werknemerschap te voorkomen. Dit contractmodel bevat een aantal standaardbepalingen welke zijn goedgekeurd door de Belastingdienst en waardoor de overeenkomst niet gekwalificeerd is als dienstverband. De cursief gedrukte afspraken in de overeenkomst bepalen dat er geen sprake is van loondienst. Alleen als je volgens die afspraken werkt, weet je zeker dat er geen sprake is van loondienst. En dat de opdrachtgever geen loonheffingen hoeft in te houden. Onze documenten worden onderhouden door topjuristen. Bovendien hebben wij een 100%-tevredenheidsgarantie.

Hoe stel ik zelf een overeenkomst van opdracht op?

Met Legal Fit van Nationale-Nederlanden, stel je heel eenvoudig zelf een overeenkomst van opdracht op. Druk op de oranje knop 'Document opstellen' en vul stap voor stap de vragenlijst in. Zo maak je het document helemaal op maat. Gemiddeld doen onze klanten hier tien minuten over. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld. Na betaling ontvang je het document als PDF- en Wordbestand. Je kunt het document dus altijd nog later aanpassen.

Ben je uiteindelijk niet tevreden? Geen zorgen, wij hanteren een 100%-tevredenheidsgarantie.

Help / Contact Form Image

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen over welk juridische document van toepassing is op jouw situatie? Of over wijzigingen van een document of de wetsgeving? Of heb je vragen over juridische risico's en de beste aanpak voor vervolgstappen? We helpen je graag!

Geheel gratis en vrijblijvend

Vragen over documenten of juridische risico's

Voor iedereen: klant of geen klant

088-3279826

Regelmatig documenten nodig?

Bekijk eens ons jaarabonnement. Toegang tot je eigen portaal, altijd inzage in je opgestelde documenten, onbeperkt contracten genereren en gemakkelijk ondertekende documenten uploaden. Voor slechts € 299 per jaar.

Altijd inzage in je documenten

Genereer onbeperkt documenten

Ondertekende documenten uploaden

Anderen bekeken ook:

Geheimhoudings-verklaring/NDA

Privacy

Er zijn zakelijk veel vertrouwelijke activiteiten. Het is goed om hier afspraken over te maken. Dit doe je eenvoudig met een NDA.

Oproepovereenkomst nul-urencontract (bepaalde tijd)

Personeel

Maak je gebruik van oproepkrachten? Voor bijbaantjes of seizoensarbeid in bijvoorbeeld de horeca of land- en tuinbouw? Stel gemakkelijk zelf een oproepovereenkomst op!

Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Personeel

Het is heel gebruikelijk om iemand tijdelijk in dienst te nemen. Zorg ervoor dat de werkafspraken juridisch gedekt zijn en voldoe aan de arbeidswet.