Algemene voorwaarden voor webshops

€ 45,-

Direct beschikbaar in PDF en Word

Verzekerd van actuele wetgeving

Opgesteld door topjuristen

Document opstellen

Bekijk een voorbeeld

100% tevredenheidsgarantie. Niet goed? Geld terug!

Algemene voorwaarden zijn wettelijk verplicht. Elke winkel moet voldoen aan bepaalde wettelijke regels ter bescherming van de consument. Voor webwinkels komen daar zelfs nog wat bijzondere bepalingen bij. Overigens kunnen juridisch correct opgestelde algemene voorwaarden ook je webwinkel beschermen, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid.

Let op: dit is de Nederlandse variant. Klik hier voor de Engelse variant.

Waarom algemene voorwaarden speciaal voor webshops?

Met onze 'Algemene Voorwaarden speciaal voor internationale webwinkels' voldoe je aan alle wettelijke regels en informeer je zowel zakelijke als particuliere klanten over hun rechten en plichten. Geef ook helderheid over het herroepingsrecht en de verwerking van persoonsgegevens via een privacy statement, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze privacyregels gelden overigens voor heel Europa.

Andere belangrijke voorwaarden gaan over:

  • wijze van betaling en levering;

  • contractuele afspraken;

  • prijsbeleid (veranderingen, kortingen);

  • de regels rond (fabrieks)garantie;

  • aansprakelijkheid (liability - heel belangrijk bij internationaal zaken doen);

  • procedure voor indienen en afhandeling van klachten.

Hoe zorg ik dat de algemene voorwaarden ook echt geldig zijn?

Om te zorgen dat de algemene voorwaarden daadwerkelijk gelden, moet je elke klant vragen om akkoord te gaan (accept the general conditions). Daarbij is het handig als de klant via een linkje de voorwaarden snel kan vinden en lezen.

1. Nieuwe klanten Komt een nieuwe klant in je webshop? Laat de klant dan bij inschrijving of bestelling een check box aanvinken om aan te geven dat hij of zij de algemene voorwaarden accepteert. Vanzelfsprekend is de check box bij aanvang nog leeg. De klant moet de handeling van het accepteren bewust en actief verrichten om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

2. Bestaande klanten Als je wilt dat de general conditions ook gelden voor contracten en contacten met bestaande klanten, vraag dan deze klanten opnieuw om hun bevestiging. Dat kan bijvoorbeeld via een check box bij het plaatsen van een volgende bestelling.

Hoe stel ik zelf de algemene voorwaarden op?

Met Legal Fit van Nationale-Nederlanden, stel je heel eenvoudig zelf de algemene voorwaarden op. Druk op de oranje knop 'Document opstellen' en vul stap voor stap de vragenlijst in. Zo maak je het document helemaal op maat. Gemiddeld doen onze klanten hier tien minuten over. Je betaalt pas nadat je het document hebt opgesteld. Na betaling ontvang je het document als PDF- en Wordbestand. Je kunt het document dus altijd nog later aanpassen.

Ben je uiteindelijk niet tevreden? Geen zorgen, wij hanteren een 100%-tevredenheidsgarantie.

Help / Contact Form Image

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen over welk juridische document van toepassing is op jouw situatie? Of over wijzigingen van een document of de wetsgeving? Of heb je vragen over juridische risico's en de beste aanpak voor vervolgstappen? We helpen je graag!

Geheel gratis en vrijblijvend

Vragen over documenten of juridische risico's

Voor iedereen: klant of geen klant

088-3279826

Regelmatig documenten nodig?

Bekijk eens ons jaarabonnement. Toegang tot je eigen portaal, altijd inzage in je opgestelde documenten, onbeperkt contracten genereren en gemakkelijk ondertekende documenten uploaden. Voor slechts € 299 per jaar.

Altijd inzage in je documenten

Genereer onbeperkt documenten

Ondertekende documenten uploaden

Anderen bekeken ook:

Privacystatement

Privacy

Ben je op zoek naar een privacystatement voor jouw website? Maak deze eenvoudig zelf en voldoe aan de meest recente wet- en regelgeving.

Herroepingsrecht

Website

Bij online verkoop hebben klanten een wettelijk herroepingsrecht. Je bent verplicht om hen hierop te wijzen. Stel dit document nu gratis op!

Risicoanalyse Data Protection Impact Assessment (DPIA)

Privacy

Verzamel, gebruik of verwerk je persoonsgegevens? Bepaal dan snel een eenvoudig met deze tool of de verwerking zo risicovol is, dat je een DPIA moet uitvoeren.