Homedocumentswebsite

Webwinkel B2B en B2C Algemene voorwaarden (EN)

Webwinkel B2B en B2C Algemene Voorwaarden (EN)

Heb je een internationale webwinkel? En wil je zelf de algemene voorwaarden opstellen? Dat kan heel eenvoudig met onze documentengenerator.

  • Specifiek voor internationale webshops

  • Leg je rechten en plichten vast in het Engels!

  • Turnkey - kant-en-klaar document

Let op: dit is de Engelse variant. Klik hier voor de Nederlandse variant.

Waarom algemene voorwaarden in het Engels?

Volgens de Nederlandse wet moeten webwinkels voldoen aan regels ter bescherming van de consument. Heldere algemene voorwaarden horen daar bij. Maar als je ook Niet-Nederlandse klanten hebt, is het belangrijk om ook hen op de hoogte te brengen van de ‘general conditions’. Overigens kunnen algemene voorwaarden in het Engels je webwinkel ook beschermen, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid. Als je algemene voorwaarden in het Engels aanbiedt, kunnen buitenlandse bedrijven nooit beweren dat ze jouw voorwaarden niet konden lezen.

Wat regelen de algemene voorwaarden voor webshops?

Met onze 'Algemene Voorwaarden speciaal voor internationale webwinkels' voldoe je aan alle wettelijke regels en informeer je zowel zakelijke als particuliere klanten over hun rechten en plichten. Geef ook helderheid over het herroepingsrecht en de verwerking van persoonsgegevens via een privacy statement, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze privacyregels gelden overigens voor heel Europa.

Andere belangrijke voorwaarden gaan over:

  • wijze van betaling en levering;

  • contractuele afspraken;

  • prijsbeleid (veranderingen, kortingen);

  • de regels rond (fabrieks)garantie;

  • aansprakelijkheid (liability - heel belangrijk bij internationaal zaken doen);

  • procedure voor indienen en afhandeling van klachten.

Hoe zorg je dat de 'General Conditions Webshop' ook echt algemeen geldig zijn?

Als je de algemene voorwaarden opstelt met behulp van de documentengenerator van Legal Fit, weet je zeker dat ze juridisch sluitend geformuleerd zijn. Om te zorgen dat ze vervolgens ook daadwerkelijk gelden, moet je elke klant vragen om akkoord te gaan (accept the general conditions). Daarbij is het handig als de klant via een linkje de voorwaarden snel kan vinden en lezen.

1. Nieuwe klanten Komt een nieuwe klant in uw webshop? Laat de klant dan bij inschrijving of bestelling een check box aanvinken om aan te geven dat hij of zij de algemene voorwaarden accepteert. Vanzelfsprekend is de check box bij aanvang nog leeg. De klant moet de handeling van het accepteren bewust en actief verrichten om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden.

2. Bestaande klanten Als je wilt dat de general conditions ook gelden voor contracten en contacten met bestaande klanten, vraag dan deze klanten opnieuw om hun bevestiging. Dat kan bijvoorbeeld via een check box bij het plaatsen van een volgende bestelling.

Zelf jouw algemene voorwaarden webshop opstellen in het Engels

Met de Legal Fit documentengenerator creëer je eenvoudig zelf Engelse ‘general conditions’ op maat voor jouw webshop. Vul simpelweg de vragenlijst in en klik op ‘verzend’.

Delen via:

Anderen bekeken ook:

Algemene voorwaarden voor webwinkels

Website

Voor webwinkels gelden een aantal bijzondere bepalingen. Daarom biedt Legal Fit deze doelgroep-specifieke voorwaarden.

Privacystatement (EN)

Privacy

Ben je op zoek naar een Engelstalige privacy statement voor jouw website? Maak deze eenvoudig zelf en voldoe aan de meest recente wet- en regelgeving.

Herroepingsrecht (EN)

Website

Heb je internationale klanten? Bij online verkoop hebben klanten een wettelijk herroepingsrecht. Je bent verplicht om hen hierop te wijzen in een Engels document.