Homedocumentswebsite

Webwinkel B2B en B2C Algemene voorwaarden

Webwinkel B2B en B2C Algemene  Voorwaarden

Heb je een webwinkel? En wil je zelf de algemene voorwaarden opstellen? Dat kan heel eenvoudig met onze documentengenerator.

  • Specifiek voor webshops

  • Leg je rechten en plichten vast!

  • Direct te gebruiken

Let op: dit is de Nederlandse variant. Klik hier voor de Engelse variant.

Waarom heeft mijn webwinkel algemene voorwaarden nodig?

De belangrijkste reden? Het is wettelijk verplicht! Elke winkel moet voldoen aan bepaalde wettelijke regels ter bescherming van de consument. Voor webwinkels komen daar zelfs nog wat bijzondere bepalingen bij. Overigens kunnen juridisch correct opgestelde algemene voorwaarden ook je webwinkel beschermen, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid.

Wat regelen de algemene voorwaarden voor webshops?

Met de 'Algemene Voorwaarden Webwinkel B2B en B2C' van Legal Fit voldoe je aan alle wettelijke regels en aan je plicht de klant te informeren over onder andere het herroepingsrecht en de verwerking van persoonsgegevens in het privacy statement, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Andere belangrijke punten zijn:

  • wijze van betaling en levering;

  • totstandkoming van overeenkomsten;

  • je beleid rond prijsveranderingen;

  • garantieregelingen;

  • verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid;

  • klachtenprocedure en registratie.

Hoe zorg je dat de Algemene Voorwaarden Webwinkel ook echt geldig zijn?

Met behulp van de documentengenerator van Legal Fit kun je zelf juridisch sluitende algemene voorwaarden opstellen voor je webshop. Om te zorgen dat de algemene voorwaarden daadwerkelijk gelden, moet je elke klant vragen ter akkoord een bepaalde handeling te verrichten.

1. Akkoord van nieuwe klanten Komt een klant voor het eerst in jouw webwinkel? Dan kun je hem of haar verplichten bij inschrijving of bestelling een check box aan te vinken ter acceptatie van de algemene voorwaarden. Hierbij genereert de site een speciale code, waarmee je later kunt aantonen dat de klant inderdaad ‘akkoord’ heeft aangevinkt. Het is daarbij belangrijk dat de check box niet alvast aangevinkt is. De klant moet die handeling verrichten en daarmee bewust akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

2. Akkoord van bestaande klanten Je bent hier omdat je nieuwe algemene voorwaarden wilt opstellen. Als je wilt dat deze voorwaarden ook van toepassing zijn op overeenkomsten met bestaande klanten, dan kun je deze klanten het beste opnieuw vragen akkoord te gaan, bijvoorbeeld bij het plaatsen van hun volgende bestelling.

Tip: Zet bij het verzoek om akkoord ook een link naar de algemene voorwaarden, zodat de klant ze kan lezen.

Zelf de algemene voorwaarden webshop opstellen

Met de Legal Fit documentengenerator kun je heel eenvoudig zelf algemene voorwaarden opstellen die perfect aansluiten bij jouw specifieke webwinkel. Het is een kwestie van een vragenlijst invullen en op ‘verzend’ drukken.

Delen via:

Anderen bekeken ook:

Privacystatement

Privacy

Ben je op zoek naar een privacy statement voor jouw website? Maak deze eenvoudig zelf en voldoe aan de meest recente wet- en regelgeving.

Herroepingsrecht

Website

Bij online verkoop hebben klanten een wettelijk herroepingsrecht. Je bent verplicht om hen hierop te wijzen. Stel dit document nu gratis op!

Risicoanalyse Data Protection Impact Assessment (DPIA)

Privacy

Verzamel, gebruik of verwerk je persoonsgegevens? Bepaal dan snel een eenvoudig met deze tool of de verwerking zo risicovol is, dat je een DPIA moet uitvoeren.